"Zondag moet mijn godsdienst even wijken voor STVV"

Ibrahima Sidibe bedankt vriendelijk voor een colaatje op de nochtans uitnodigende terrasjes in Hasselt, vlak na een stevige STVV-training. Zoals hij zich in het voetbal altijd professioneel opstelt, zo houdt de spits zich ook plichtsgetrouw aan de afspraken, die iedere moslim nakomt tijdens de ramadan.

pirombouts

“Zondag voor de match moet ik toch stevig zondigen”, zucht Sidibe. “Als ik dan niet eet, kan ik niet doen wat van me verwacht wordt. Mijn prestaties op het veld krijgen voorrang op alles.”

Coach Brepoels zal tevreden zijn dat je zondag voor je fysieke paraatheid kiest.

“Tijdens de trainingsdagen probeer ik het vol te houden. Maar als er twee sessies op een dag zijn, weegt het door. Het is echter te doen. Zondag twijfel ik evenwel niet: dan geniet ik een stevige maaltijd voor de aftrap. Het zal nodig zijn.”

Zondag ontmoeten jullie op de Bosuil drie ex-spelers van STVV: Trenson, Carratta en Coulibaly.

“Trenson en Carratta ken ik niet. Zij vertrokken in Sint-Truiden toen ik aankwam. Met Coulibaly trok ik hier wel veel op. Nu nog steeds. Jammer dat hij weg is. Vorige week was hij nog zo vriendelijk om mijn vriendin naar de luchthaven te brengen.”

Hij zal gebrand zijn om jullie te kloppen.

“Als Couli speelt, moet hij wellicht vaak in duel gaan met Cantaluppi! Coulibaly zal daarom voor 200 procent gebrand zijn op een goede prestatie, maar wees gerust, dat geldt ook voor Cantaluppi.”

Lees het volledige interview in de krant.

Gunter SCHOOFS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer