Jelle Van Damme ontkent dat hij selectie zou weigeren

Jelle Van Damme ontkent de berichten dat hij een selectie van de Rode Duivels zou weigeren. De 25-jarige verdediger van Anderlecht had nochtans te kennen gegeven dat het voor hem niet meer hoefde nadat hij in Turkije "zonder een woordje uitleg van de bondscoach in de tribune moest gaan zitten."

pirombouts

"Wat heeft het voor zin om tien dagen weg te zijn bij Anderlecht en de voorbereiding op een competitiematch te missen om in de tribune te zitten voor de nationale ploeg?" vroeg Van Damme zich af. "Ik ga me deze week bezinnen", vervolgde hij.

Rust inbouwen

Op Sporza Radio nuanceerde Van Damme die uitspraken. Hij denkt er niet aan een selectie te weigeren, "maar misschien moet ik toch wat meer rust inbouwen. Ik begin weer last te krijgen van mijn enkel. Komende week praat ik er over met manager Van Holsbeeck", aldus Van Damme.

Jelle Van Damme werd tot nog toe 21 keer geselecteerd voor de nationale ploeg. Hij begon zijn carrière bij Germinal Beerschot en verkaste al snel aan Ajax. Na omzwervingen bij Southampton en Werder Bremen speelt hij sinds 2006 voor Anderlecht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer