"We willen zo graag horen dat ze leeft en gelukkig is"

Tien maanden geledenverdween S.Het meisje uit Nieuwerkerkenwas toen 15.Over haar verdwijningwerd tot nog toegezwegen omdat ervermoedens warenover haar verblijfplaats.

ghouben

Waarom een kind van vijftien wegloopt? “S. is altijd een probleemkind geweest”, zucht haar vader. “Ze kan er niets aan doen. Het is haar overkomen. Soms zat ze zo erg te huilen op haar kamer, dat de buren kwamen aanbellen met de vraag mijn dochter gerust te laten.”

S. huilde niet zomaar. Ze had onnoemelijk veel moeite met de scheiding van haar ouders. “S. vond dat ik haar moeder en haar vader uit elkaar had gedreven”, zegt E., A’s. vriendin. “Het zat heel diep. Ze was amper drie, maar ze liet meteen blijken dat ze me niet aanvaardde.”

Vrijheid

Drie weken heeft ze in de gesloten instelling voor tienermeisjes in Beernem gezeten. Sindsdien heeft niemand nog iets van haar vernomen. “Althans, voor zover wij weten”, zeggen A. en E.

Bindingsangst

“Toen ze nog een kleuter was en het al duidelijk werd dat er iets grondig mis was, heeft een psychiater ons verteld dat ze aan bindingsangst lijdt. Een gevolg van die onverwerkte scheiding. Het was een vicieuze cirkel.”

"Ze verkocht haar lichaam"

“We dachten dat we wisten waar ze was, maar we hebben haar nooit gevonden. In het weekeinde reden we vaak naar een paar steden van Vlaanderen, om in de stations of opvangcentra naar haar te zoeken. Ook al wisten we dat de kans klein was dat ze daar zou slapen. Ze had immers verteld dat ze haar lichaam verkocht, om aan geld te komen.”

“Mijn arme kind”, zegt A. “Ik blijf haar zoeken. Misschien zoeken we naar iets dat er niet meer is. Maar ik wil weten of ze gelukkig is, bij iemand. Eén teken van leven. Meer is niet nodig, om zelf opnieuw te kunnen leven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer