Kinderen richten ravage aan op kerkhof van Essene

Twee jongens en een meisje, zeven en acht jaar oud, hebben op het kerkhof van het Vlaams-Brabantse Essene (Affligem) een ware ravage aangericht. In totaal hebben ze 143 graven beschadigd.

ghouben

De kinderen vernielden kruisjes en foto's, gooiden bloemstukken weg en duwden grafzerken om. De grond bezaaid met scherven van bloempotten. Volgens politiecommissaris Hollevoet deden de kinderen dit naar eigen zeggen "uit verveling". Eén van de daders is zaterdagavond al opgepakt. De twee anderen werden vandaag bij hun ouders opgehaald.

Klacht

De daders zijn kinderen uit het dorp zelf. De jeugdrechter zal beslissen over het verdere lot van de kinderen. Ze kunnen alleen onder toezicht gesteld worden. Waarschijnlijk moeten hun ouders opdraaien voor de aangerichte schade.

De ganse dag kwamen inwoners uit Affligem kijken of één van de graven van een dierbare was aangetast. Het leidde tot emotionele taferelen. Mensen die een klacht willen indienen, kunnen dit maandag doen. Er wordt aan de gedupeerden gevraagd een foto van het graf mee te brengen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer