Club Brugge blijft steken op gelijkspel tegen Dender: 1-1

Club Brugge flirtte met een eerste thuisnederlaag, maar Simaeys trok met een kopbaldoelpunt in extremis de scheve situatie recht en bezorgde Brugge één punt. Of Club na de puntendeling met vertrouwen naar Bern kan is een andere zaak.

pirombouts

Club kende een moeilijke start. Dender werd wel in het defensief gedwongen maar daarmee was alles gezegd want Brugge voetbalde niet meteen tegen een hoog tempo. Op het middenveld liep de opbouw mank en het koppel Akpala-Sonck verloor in de zestienmeter zijn duels. En dan kwam Dender op het kwartier opzetten.

De Petter

Doelman Stijnen ging onder een flankvoorzet door. De Petter had aan de tweede paal maar in te koppen. Tien minuten later kreeg Dender opnieuw een goeie kans. Smajic schudde op recht Evens af. Stijnen zette de vuisten onder het harde schot. Het scherpte bij Club de honger niet meteen aan.

Op Brugs animo was het wachten tot op het halfuur. Clement, die de voorkeur kreeg op Geraerts, mikte hoog over na een slecht weggewerkte bal. Verder kopte Dirar voorlangs en haalde Martinovic een schuiver van Sonck uit de hoek.

Simaeys

Op slag van rust kwam Club dicht bij de gelijkmaker. Vargas bracht met een slim balletje Akpala in stelling. De kopbal van de Nigeriaan sloeg tegen de paal. Na de rust speelde Club zo mogelijk nog slechter. Toegegeven, het had pech toen een schot van Dirar tegen de lat sloeg, maar voor de rest kon de thuisploeg enkel op stilstaande fases dreigen.

Na een geharrewar mikte Sonck nog van dichtbij op Martinovic. Tien minuten voor tijd kwam de redding toen Simaeys op hoekschop raak buffelde.

Dirk MEULDERS

Scheidsrechter: Colemonts. Toeschouwers: 24.819. CLUB BRUGGE: Stijnen, Ciman, Simaeys, Alcaraz, Evens, Vargas, Clement, Leko, Dirar, Akpala, Sonck. DENDER: Martinovic, Wiggers, Neva, Blondelle, Filipovic, Smajic, Destorme, Kharroubi, De Petter, Sylla, Wittesaele. Vervangingen: 62' Kharroubi door Jacobs, 70' Vargas dor Chavez, 70' Clement door Geraerts, 81' Leko door Djokic, 85' Smajic door Copel. Doelpunten: 15' De Petter 0-1, 80' Simaeys 1-1. Gele kaarten: Wiggers (fout), De Petter (fout), Vargas (spelbederf), Chavez (fout).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer