Zure waarheid voor KV Mechelen tegen Tubeke: 0-0

KV Mechelen - Tubeke was een partij van kneusjes. Dat Tubeke zich specialiseert in armtierig voetbal, dat was al bekend. Maar ook Malinwa staat kniehoog in de zorgen. Geen schwung, geen collectief, geen kansen. Het resultaat: een miezerige 0-0.

pirombouts

KV Mechelen zoekt schwung. In de voorbije drie competitiewedstrijden stelde Malinwa ernstig teleur. Moeskroen? De beenbreuk van Geudens was in de hoofden gaan spelen. Zulte Waregem? Een collectieve offday, kan iedereen overkomen. Maar tegen Tubeke keek Mechelen de zure waarheid in de ogen.

Structureel probleem

Voor elk falen vlat wel een verklaring te verzinnen valt, maar dat mag geen schaamlapje mag zijn om een structureel probleem weg te moffelen. Zo'n probleem is er wel degelijk in Mechelen: de huidige kern loopt over van kwaliteit, maar slaagt er voorlopig niet in om daar iets zinnigs mee te doen.

Begrijpt u ons niet verkeerd: KV Mechelen was gisteren de meerdere van Tubeke, dat echt wel het krasselende zorgenkindje van eerste klasse dreigt te worden. Maar met dat steriele overwicht wisten de elf van Peter Maes niets aan te vangen.

Geeuwen

Abdul Iddi verraste in de eerste helft met een knap schot, de ingevallen Joachim Mununga was er na de rust dicht bij. En dat was het dan. Voor het overige was het geeuwen bij weer eens een in de kiem gesmoorde actie, opnieuw een foute pass, nogmaals een futloos keren en draaien.

Positivo's zagen het eerste gewonnen puntje voor KV, en goeie prestaties van Mununga en Julien Gorius. Maar de zwartkijkers - en zo zijn er in Mechelen traditioneel wel wat - zagen dat hun team allesbehalve als een collectief voetbalde.

Malinwa heeft geen voetbaldokter nodig, wel een psycholoog. Of beter nog: enkele sterke figuren binnen de groep die het lef hebben om recht te staan, en luid te roepen dat een hecht team niet op holle woorden alleen gebouwd wordt.

Jeroen MARIS

Scheidsrechter: Wouters. Toeschouwers: 11.000. KV MECHELEN: Renard, Chen, Van Hoevelen, Ivens, Asare, Persoons, Vrancken, Iddi, Gorius, Kielo Lezi, Vleminckx. TUBEKE: Ardouin, Vandelanoitte, Barisic, Neels, Mvuezolo, Dufer, Haydock, Beynie, Villano, Diafutua, Perbet. Vervangingen: 54' Vandelanoitte door Brouckaert, 58' Kielo Lezi door Mununga, 67' Perbet door Ramael, 74' Mvuezolo door Paternotte, 79' Iddi door Rossini. Doelpunten: geen. Gele kaarten: Vrancken (protest), Villano (fout), Mvuezolo (fout), Dufer (spelbederf), Brouckaert (fout).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer