Ouali vlamt Moeskroen naar twaalf op twaalf: 4-2

Excelsior Moeskroen blijft genieten als fiere leider van eerste klasse. Zaterdagavond hakte de Henegouwse formatie de Buffalo's in de pan met wervelend offensief voetbal. Ouali maakte brandhout van de Gentse defensie.

pirombouts

Een prima openingskwartier op Le Canonnier met meteen kansen voor Custovic en Maric. De zesde minuut stond borg voor spektakel. Rosales pakte uit met een schitterend hieltje, bediende Azofeifa die zijn kopbal via de binnenkant van de paal terug het veld in zag dwarrelen.

In de daaropvolgende tegenaanval deponeerde Walasiak op perfecte wijze de bal op het hoofd van Ouali, die over doelman Jorgacevic binnen kopte. Op het kwartier opnieuw een Gentse tegenprik, maar verdediger Van Gijseghem kon de poging van Ljubijankic onschadelijk maken.

Opnieuw Ouali

Net voor het halfuur veerde het thuispubliek opnieuw recht. Ouali miste eerst een unieke kans op de 2-0 maar in dezelfde minuut maakte hij zijn misser goed door op sublieme wijze twee Gentse verdedigers én doelman Jorgacevic voor schut te zetten.

De Gentse marteltocht bleef duren want de Henegouwers waren niet meer te stuiten. De Hurlus gaven Gent nog voor rust de doodsteek: Ouali dropte de bal tot bij Custovic die met de hulp van een falende Grondin de bal in doel kreeg. 3-0 aan de rust, dat hadden ze op Le Canonnier al jaren niet meer meegemaakt.

Tweemaal Olufade

Preud'homme gooide na rust Ruiz en Olufade in de strijd, maar al snel was Ouali andermaal de kwelgeest van dienst voor de Gentse defensie. Met zijn derde van de avond leek het Gentse lied definitief uitgezongen. Uitblinker Ouali kreeg daarna ook een applausvervanging.

Aan de overzijde speelde de net ingevallen Nfor zich meteen in de kijker. In nauwelijks vier minuten tijd lag hij aan de basis van de twee goals van Olufade en dat zorgde plots voor wat extra animo. Olufade was nog dicht bij zijn derde treffer maar stuitte op een alerte Volders. De opmerkelijke twaalf op twaalf van Moeskroen kwam verder niet meer in gevaar.

Philippe BOUREZ

Scheidsrechter: Verbist. Toeschouwers: 6.100. MOESKROEN: Volders, El Arachi, Sapina, Van Gijseghem, Vandooren, Assou-Ekotto, Walasiak (67' Diakité), Baseggio, Oussalah, Custovic (88' Teklak), Ouali (67' Jaycee). AA GENT: Jorgacevic, Grondin, Duarte, Suler, Thompson, Rosales, Maric (46' Ruiz), Thijs, Azofeifa (46' Olufade), Ljubijankic (60' Nfor), Foley. Doelpunten: 7' Ouali 1-0, 28' Ouali 2-0, 45' Custovic 3-0, 50' Ouali 4-0, 67' Olufade 4-1, 71' Olufade 4-2. Gele kaarten: Oussalah (spelbederf), Custovic (fout), Duarte (fout), Thompson (fout).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer