Germinal Beerschot herpakt zich tegen Roeselare: 3-0

Na de twee op negen heeft Germinal Beerschot makkelijk de drie punten thuis gehouden tegen Roeselare. Zes minuten in het begin van de tweede helft volstonden om de West-Vlamingen puntenloos naar huis te sturen.

pirombouts

Coach Harm van Veldhoven liet bij afwezigheid van de geblesseerde Daniël Cruz op het middenveld Marco Né debuteren. In het doel speelde Proto zijn eerste competitiematch voor Germinal Beerschot.

De thuisploeg nam onmiddellijk het initiatief, maar tegen een goed georganiseerd Roeselare creëerde de Mannekens geen kansen. De beste mogelijkheid viel op counter nog voor de voet van Tanghe, maar een attente Proto bracht redding met de voet.

Koud gepakt

Na een al bij al ontgoochelende eerste helft dreef Germinal Beerschot onmiddelijk na de rust het tempo op. Roeselare werd koud gepakt, want er waren nog geen vijf minuten gespeeld na de rust of het Kiel mocht juichen. Martijn Monteyne zette zich door op de rechtse flank. Zijn voorzet belandde aan de tweede bij de vrijstaande Né, die via de verste paal doelman Sierens het nakijken gaf.

Roeselare was nu even de pedalen kwijt. Twee minuten later verdubbelde Haroun de voorsprong. Hij zag eerst zijn kopbal op voorzet van Dosunmu door Sierens gered, maar in de rebound duwde Haroun de bal toch over de lijn.

Opnieuw Haroun

Roeselare kon zich niet herstellen van deze twee opdoffers terwijl Germinal Beerschot nu helemaal op volle toeren geraakte. Nu was het Pieterjan Monteyne die zich doorzette op links tot op de doellijn. Zijn lage voorzet belandde voor de voet van Haroun, die geen medelijden kende met Roeselare en zijn tweede doelpunt van de avond laag voorbij Sierens trapte.

Roeselare probeerde toch nog iets aan de wenkende nederlaag te veranderen. De Wilde zag een doelpunt afgekeurd na voorafgaand buitenspel. De beste kansen bleven nog voor de thuisploeg. Ondertussen wist Proto de Germinal Beerschotsupporters te overtuigen van zijn kwaliteiten door enkele keren gepast tussen te komen.

Zo behaalde Germinal Beerschot een vrij vlotte en verdiende overwinning, waarop de komende weken kan verder gebouwd worden.

Hugo FRET

Scheidsrechter: Vervecken. Toeschouwers: 9.000. GERMINAL BEERSCHOT: Proto, M. Monteyne, Van Dooren, Svetlicic, P. Monteyne, Haroun, Wamfort, Né (65' Peeters), Fadiga (76' Kpaka), Dosunmu 78' Malki), Vandenbergh. ROESELARE: Sierens, Daïneche, Oliseh, Mirvic (79' Mulisa), Soares (46' Goossens), Dembele (70' Tokpa, Provoost, Tanghe, Ouattara, De Wilde, Dissa. Doelpunten: 49' Né 1-0, 51' Haroun 2-0, 55' Haroun 3-0. Gele kaarten: Dembele (fout), Goossens (fout).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer