Standard zet Kortrijk opzij zonder veel franje: 2-0

Met doelpunten van De Camargo en Mbokani won Standard van Kortrijk. Een uitstekend keepende Mollez stak lange tijd stokken in de Luikse wielen, maar moest zich in het slotkwartier toch een tweede keer gewonnen geven. Kortrijk voetbalde aardig mee en hoeft zich met een 4 op 12 na nederlagen op Anderlecht en Standard zeker niet te schamen.

pirombouts

Standard moest het tegen Kortrijk voor het eerst zonder de naar Everton vertrokken Marouane Fellaini stellen. Zijn gedoodverfde vervanger Benjamin Nicaise bleef op de bank. Bölöni koos voor een 4-3-3 systeem met Mbokani, Jovanovic én De Camargo in de aanval geruggensteund door het trio Dalmat-Defour-Witsel.

Standard startte het felst, maar Kortrijk speelde aardig mee. De West-Vlamingen leken aardig op weg om de Rouches in slaap te wiegen tot de landskampioen net voor halfweg met een slotoffensief uitpakte. Jovanovic brak de ban: de Serviër dook de rechthoek in en dribbelde zich een weg naar de doellijn. Van daar bracht hij voor en Igor De Camargo had maar binnen te tikken.

Mollez

De tweede helft startte Standard iets minder furieus, maar de kansen kwamen nu wel. De Camargo trapte voornaast en Jovanovic dwong Mollez tot een knappe parade. Uit de daaropvolgende hoekschop van Defour kwam Onyewu ei zo na tot scoren. Eerst werd zijn kopbal door Calvo van de lijn gehaald en in de rebound trof hij Mollez. In derde instantie mikte Dante naast.

Defour nam de bezoekende doelman op het uur nog maar eens onder vuur maar die hield stand. Tijd voor het eerste wapenfeit van KVK na rust. Belhocine zette zich goed door op links maar Espinoza voorkwam met stunt en vliegwerk dat Kums en Vermast van dichtbij de gelijkmaker lukten.

Mbokani

Standard bleef de kansen – mede dankzij een uitmuntende Mollez – missen en Vanhaezebrouck rook zijn kans en stuurde met Bakx en Sawaneh twee aanvallers het veld in. Met nog 15 minuten op de klok deed Mbokani eindelijk het licht uit voor Kortrijk. De onnavolgbare Congolees werkte een strakke voorzet van De Camargo aan de eerste paal binnen.

Stijn JORIS

Scheidsrechter: Burie. Toeschouwers: 25.000. STANDARD: Espinoza – Marcos, Onyewu, Sarr, Dante – Dalmat, Defour, Witsel – Mbokani, De Camargo, Jovanovic. KORTRIJK: Mollez – Lahaye, De Ly, Demets, Bartholome, Hempte – Vermast, Belhocine, Calvo, Kums – William. Vervangingen: 70’ Vermast door Sawaneh, 70’ Hempte door Bakx, 72’ Dalmat door Nicaise, 78’ William door Boutabout, 81’ De Camargo door Carcela Gonzalez, 87’ Witsel door Goreux. Doelpunten: 45’ De Camargo 1-0, 75’ Mbokani 2-0. Gele kaarten: Bartholome (fout), De Ly (fout).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer