Ike eist dodelijke slachtoffers in "rampgebied" Texas

Texas is door de Amerikaanse president Bush tot nationaal rampgebied uitgeroepen. De orkaan Ike zette miljoenen huishoudens zonder stroom en eiste ook minstens drie doden.

pirombouts

Grote delen van en rond de baai van Galveston werden zaterdagochtend overspoeld door de orkaan Ike. Het leidde tot kortsluitingen en brand, maar de hevige regenval zorgde ervoor dat het vuur niet oversloeg. Ike raasde nadien door naar Houston, maar zwakte wel af tot een tropische storm.

Houston

Talloze daken werden afgerukt in de grote omgeving van Houston, verkeersborden en bomen werden ontworteld en er vielen talloze glasscherven uit wolkenkrabbers naar beneden. Zo'n vijf miljoen mensen zaten zaterdagochtend zonder stroom. Lokale televisiezenders en woordvoerders van de autoriteiten berichtten dat het wel eens weken zou kunnen duren "voor de lichten weer kunnen aangestoken worden."

Er zouden ook al minstens drie mensen om het leven zijn gekomen. Onder hen een tienjarig kind dat een tak op zich kreeg, en een jonge vrouw die verdronk. President Bush riep Texas mede daarom uit tot nationaal rampgebied. Het gevolg van de uitspraak van Bush is dat de gezinnen in Texas federale financiële steun kunnen krijgen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer