Wasilewski en Gillet loodsen Anderlecht voorbij Bergen: 1-2

Anderlecht heeft gedaan wat het moest doen: winnen van Bergen. Het was zeker niet groots, maar paars-wit won de saaie en slordige match wel met 1-2 in Bergen. Wasilewski en Gillet brengen Anderlecht weer aan kop van het klassement.

pirombouts

In de beginfase zorgden alleen stilstaande fasen voor gevaar, maar veel kansen kwamen daar niet uit. Op het kwartier kon Boussoufa aanleggen op voorzet van Legaer, maar Herpoel kende geen problemen met diens zwakke schot. Legear moest iets later naar de kant met een blessure, Chatelle kwam hem vervangen.

Op het halfuur een vrijschop voor de thuisploeg. Brahami gooide voor en Ludovic Buyssens kon de bal aan de tweede paal in doel koppen: 1-0. Lang kon de thuisploeg die voorsprong niet vasthouden: Wasilewski kopte de gelijkmaker nog voor rust voorbij Herpoel. 1-1 bij de rust.

Gillet

Na rust stapelden de slordigheden zich net als in de eerste helft op. Anderlecht probeerde wel, maar Wasilewski, Iakovenko en Juhasz kwamen niet tot scoren. Het was Guillaume Gillet die de ban brak. Tien minuten voor tijd kon hij de bal beheerst voorbij Herpoel in doel werken, na een vrijschop van Boussoufa.

Bergen kon nadien geen vuist meer maken en blijft dus steken op drie op twaalf. Anderlecht staat voorlopig alleen eerste met 10 punten.

Scheidsrechter: Gumienny. BERGEN: Herpoel, Okkonen, Buyssens, Mirri, Jay (47' Hatchi), Collet (76' Cordaro), Ragued, Fleurival, Brahami, Diane (57' Jarju), Dahmane. ANDERLECHT: Zitka, Wasilewski, Juhasz, Deschacht, Van Damme, Polak, Gillet, Losada (90' Goor), Boussoufa, Legear (22' Chatelle), Boelykin (46' Jakovenko). Doelpunten: 34' Buyssens 1-0, 41' Wasilewski 1-1, 79' Gillet 1-2. Gele kaarten: Boussoufa, Wasilewski, Juhasz, Jay, Jarju, Brahami.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer