Village People krijgt ster op Walk of Fame

De leden van 'Village People' hebben vrijdag hun ster op de 'Walk of Fame' in Hollywood in ontvangst genomen. Ze kregen hun ster al zo'n vijf jaar geleden, maar vonden nu pas de tijd om ze tesamen in ontvangst te nemen.

pirombouts

De agent, bouwvakker, cowboy, indiaan, motorrijder en militair scoorden eind jaren zeventig wereldhits met 'Macho man', 'YMCA', 'Go West' en 'In the navy'. Hun liedjes zijn fuifklassiekers. In ons land werden ze onder meer gecoverd door de Strangers.

Victor Willis

De groepsleden werden enthousiast onthaald, maar er was ook een akkefietje met de oorspronkelijke leadzanger, Victor Willis. Hij was niet uitgenodigd voor de uitreiking van de sterren, maar kwam wel opdagen. Met Willis scoorde de groep zijn grootste hits, maar hij verliet de groep in 1979.

Village People verkocht wereldwijd meer dan 100 miljoen platen. De groepsnaam is een verwijzing naar Greenwich Village, een New Yorkse uitgaansbuurt voor holebi's. De laatste keer dat ze ons land aandeden, was enkele jaren geleden ter gelegenheid van de Memorial Van Damme.

Wie Village People nog eens aan het werk wil zien, kan tourdata vinden op de website van de groep!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer