Zware treincrash eist minstens 18 doden in Los Angeles (video)

In Los Angeles heeft een zwaar treinongeluk vrijdagavond het leven van minstens 18 mensen geëist. Een passagierstrein botste er frontaal op een goederentrein. Het dodental kan nog oplopen. Zo'n 135 mensen raakten gewond.

pirombouts

Het ongeval vond plaats in Chatsworth, zo'n vijftig kilometer ten noordwesten van Los Angeles, de grootste stad van Californië. De twee treinen reden rond half twaalf Belgische tijd op hetzelfde spoor en botsten aan hoge snelheid.

De locomotief van de passagierstrein vloog door de klap door de eerste wagon. Die ontspoorde en kantelde. Ook de locomotief en zeven wagons van de goederentrein ontspoorden. Er ontstond ook brand.

Pendelaars

Minstens achttien mensen kwamen om bij het ongeval. Er vielen ook minstens 135 gewonden. De passagierstrein vervoerde zeker 200 mensen, de meeste onder hen pendelaars. Er zijn nog enkelen onder hen gekneld in het wrak. Reddingswerkers zijn nog volop op zoek naar overlevenden.

Met helikopters worden de slachtoffers naar naburige ziekenhuizen gebracht. Op YouTube staan nu reeds helikopterbeelden van de crash, die de impact van de klap duidelijk weergeven. Bekijk ze hieronder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer