Kerk afgeladen vol voor begrafenis overleden blauwhelm

In het West-Vlaamse Poelkapelle is blauwhelm Stefan Vanpeteghem vanochtend begraven. De 35-jarige ontmijner kwam vorige woensdag om in Libanon toen hij probeerde clustermunitie onschadelijk te maken.

pirombouts

De kerk in Poelkapelle zat afgeladen vol en veel mensen stonden ook buiten te kijken naar een groot scherm. Vanpeteghem bevond zich sinds begin juni in Libanon en zou in oktober terug naar huis keren. Het was zijn eerste buitenlandse missie. Hij werd vorige week de dag na het ongeval gerepatrieerd (foto).

Satelliet

Zijn collega's-blauwhelmen in Libanon volgden de begrafenis via satelliet. Sarah en Lisa, de dochtertjes van de blauwhelm, zorgden voor het meest emotionele moment van de plechtigheid. Zijn echtgenote barstte in tranen uit toen ze afscheid nam.

Vanpeteghem is de vierde landgenoot die de operatie in Libanon niet overleeft. Begin maart 2007 overleden drie Belgische militairen toen ze met een Pandur-pantservoertuig een verkenningsopdracht uitvoerden om de radioverbindingen te testen. De remmen van het voertuig raakten toen oververhit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer