Medewerker parket doet verkeersboetes verdwijnen

Een 52-jarige medewerker van het Tongerse parket is veroordeeld tot acht maanden voorwaardelijk omdat hij verkeersboetes van collega’s deed verdwijnen.

ghouben

De Tongenaar, die nog altijd op het parket werkt, gaf de pv’s foutief de melding ‘betaald’ of ‘geseponeerd’. De fraude kwam aan het licht tijdens een gerechtelijk onderzoek naar een gelijkaardige zaak in Leuven.

Een parketambtenaar daar zei dat hij iemand bij het Tongerse parket kende. Die zou er op zijn vraag voor kunnen zorgen dat verkeersboetes niet betaald dienden te worden. In ruil deed de Leuvenaar hetzelfde voor hem. De Tongenaar zou voor de manipulaties misbruik hebben gemaakt van het paswoord van de systeembeheerder.

Volgens de Tongenaar gebeurde dit slechts een paar keer en “enkel voor collega’s of personen in financiële moeilijkheden.” Zelf zou hij niets aan de fraude hebben overgehouden.

De Leuvenaar had het in één verklaring over een tiental vervalsingen, in een latere verklaring over “twee à drie boetes per maand, gedurende anderhalf jaar.” Mogelijk krijgt de Tongenaar nadat de rechtszaak afgehandeld is, nog een sanctie van zijn werkgever.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer