Porsche-clan wil grote baas bij Volkswagen buitenwerken

Een familieruzie zorgt voor stemverheffingen bij Volkswagen en Porsche. De Porsche-familie, onder leiding van Wolgang Porsche, wil VW-voorzitter en neef Ferdinand Piëch dumpen.

ghouben

De aanleiding is de "ongehoorzaamheid" van Piëch tegenover de Porsch-clan. Porsche controleert 30 procent van Volkswagen en wil zijn invloed doen gelden. De Porsche-clan had Piëch in een brief gevraagd tegen een voorstel te stemmen in de raad van bestuur van VW. Werknemers van VW wilden met dat voorstel dat Porsche samenwerkingsprojecten met Audi voorlegt aan de raad van bestuur van VW. Piëch onthield zich, waardoor het voorstel gestemd raakte en Porsche dus toestemming nodig heeft om samen te werken met Audi.

Wolgang Porsche zei openlijk: "Ik ben ontzet over het stemgedrag van Piëch". Maar of het tot een ontslag komt is onwaarschijnlijk. De deelstaat Niedersachsen, na Porsche grootste aandeelhouder van VW, is niet van plan Piëch te laten vallen.

Piëch en de Porsche-clan delen als werkgevers dezelfde belangen. De balorigheid van Piëch, als VW-baas, zou te maken hebben met de animositeit tussen hem en Porsche-directeur Wendelin Wiedeking. Die zou naar Piëchs zin te veel invloed krijgen in de autofamilie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer