Thuisoverwinning of crisis op Germinal Beerschot

Spanning bij Germinal Beerschot. Een zege tegen Roeselare is vereist om het crisisspook weg te jagen dat zich na de 2 op 9 boven het Kiel heeft genesteld.

ghouben

Harm van Veldhoven (foto) noemt de problemen bij naam. De trainer roept in één adem op om realistisch te zijn en geduld te oefenen, zoals vorig jaar. ”Ook toen kwam het goed.”

Laten we een kat een kat noemen: zonder winst is het crisis. Van Veldhoven: Je kan de realiteit niet ontkennen. Iedereen weet hoe cruciaal deze match is. Als je 2 op 9 hebt, moet je incasseren en al zeker als dat 2 op 12 wordt met Cercle en AA Gent voor de boeg. Dat is frustrerend maar ik weet wat de groep ervoor doet. Wij hebben alleen nog tijd nodig. Je kan niet anders dan besluiten dat drie à vier basisspelers weg zijn en dat betaal je altijd. Dit opvangen lukt niet van vandaag op morgen.

Trek je het je aan? Ik, als trainer, ben ook soms ontgoocheld en ja, ik neem dat mee naar huis. Nu komen de mensen naar mij: Hoeveel heb jij? 2 op 9? Zwak hé! Natuurlijk is dat niet leuk. Dan moet ik in de verdediging. Maar ik kijk naar het resultaat aan het einde van de rit: wie heeft dan, in mei, gelijk? Misschien moet ik iets kortzichtiger worden, maar ik heb de gewoonte om telkens iets op te bouwen. Dat was bij Cercle al zo.

Lees het volledige interview in de krant.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer