Eend mishandeld met satéstokje in Overpelt

In de Dommel in Overpelt is een zwaar mishandelde eend gevangen. De vogel had een houten satéstokje door zijn hoofd zitten.

ghouben

“Buurtbewoners hadden ons verwittigd. Ondanks het stokje duurde het nog even voor we de gewonde eend konden vangen. Hij ging gewoon vliegen”, vertelt Rudi Oyen van het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum. “Het stokje zat diep in het hoofd van het dier. Gelukkig heeft de dierenarts het kunnen verwijderen zonder het dier nog meer te verwonden.

Hangjongeren

De vogel moet nog een week antibiotica krijgen en mag dan in een van onze buitenkooien.” Hoe het stokje in het hoofd van de eend is terechtgekomen, is onduidelijk.

“Naar het schijnt zijn er jongeren die de stokjes wegschieten met elastiekjes. Waarschijnlijk is het zo gebeurd. De buurtbewoners vertelden ons dat er rond de Dommel wel vaker jongeren rondhangen die niet de beste bedoelingen hebben met de eenden op het water. Zo vissen ze onder meer met een grote vishaak in een drijvend stukje brood. Eens als een eend toehapt, snijdt de vishaak in de bek en hangt de vogel aan de vislijn. Als de eend dan wegvliegt, wordt ze letterlijk uit de lucht gevist.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer