Teruggevonden " Denise" is niet de ontvoerde Denise

Grote ontnuchtering voor de familie Pipitone. Het meisje dat bijna zeker de kleine ontvoerde Denise Pipitone (foto) bleek te zijn, is toch niet Denise. Dat heeft een DNA-test uitgewezen.

De echte Denise is een achtjarig meisje dat vier jaar geleden verdween toen ze aan het spelen was in de tuin van haar grootmoeder nabij Palermo.

ghouben

Haar moeder was ervan overtuigd dat ze levend en wel teruggevonden op het Griekse eiland Kos. Het kind werd al de ‘Italiaanse Maddie’ genoemd.

De politie van het Griekse vakantieoord was getipt door een Italiaanse toeriste die het kleintje had gezien, bedelend op het strand. Het was de toeriste opgevallen dat het meisje alleen maar Italiaans sprak. Bij haar terugkeer in Italië zag ze de opsporingsaffiches en schakelde ze de politie in.

Kinderontvoering

Het "vloeiende Italiaans" van de gevonden Denise was intussen afgezwakt tot enkele woorden, nodig om te bedelen. Speurders konden de 30-jarige Albanese zigeunerin terugvinden waar het meisje samen mee bedelde. Die beweerde eerst dat zij de moeder was, maar gaf daarna toe dat dit niet waar was. De politie arresteerde haar wel als verdachte van kinderontvoering.

Niet de eerste keer

De Italiaanse moeder van Denise, Piera Pipitone, was voor de uitslag van de DNA-test erg hoopvol. “Soortgelijke foto’s zijn mij al eerder getoond”, zei de vrouw, “maar deze keer is de gelijkenis héél treffend.” Maar tegelijk besefte ze dat de kans op ontgoocheling, zoals nu blijkt, groot was. "Het is niet de eerste keer dat ik denk dat we Denise terug hebben. In het verleden hebben ze me wel 100 keer zogezegde foto's van haar getoond."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer