Hasselaar (21) sterft plotseling in Tunesië

- De 21-jarige Jeff Schepers uit Kuringen is donderdagmorgen plotseling overleden in Tunesië. De Hasselaar was woensdagavond met zijn vriendin Liesbeth Weyen (20) aangekomen op de vakantiebestemming. Maar ‘s nachts kreeg hij plotseling ademhalingsproblemen. Twee uur later is hij overleden. “Ik heb nog geprobeerd hem te reanimeren,” zegt zijn vriendin Liesbeth.

Jeff Schepers (21) uit Kuringen studeerde journalistiek aan de Xios Hogeschool in Hasselt. Afgelopen maandag had hij nog een herexamen afgelegd. Twee dagen later, op woensdag, vertrok hij samen met zijn vriendin, de Hasseltse Liesbeth Weyen (20), op vakantie naar Tunesië. “Woensdagavond zijn we daar aangekomen, maar rond één uur ‘s nachts kreeg Jeff het plotseling heel warm en begon hij enorm te zweten”, zegt Liesbeth. “Ik heb het raam nog opengezet, maar dat hielp niet. Hij bleef maar naar adem snakken. Toen zijn ademhaling plots helemaal stokte, heb ik geprobeerd hem te reanimeren. Enkele keren begon hij terug te ademen, maar hij viel telkens terug weg. Toen ben ik naar de receptie gelopen en om hulp gaan vragen. De dokters hebben ook nog geprobeerd Jeff te reanimeren, maar het lukte maar niet. Zo’n twee uur later, rond drie uur ‘s nachts, is hij overleden.”

Hartkwaal

Liesbeth kan nog altijd maar moeilijk geloven dat haar vriend overleden is. Liesbeth en Jeff waren al zo’n acht jaar hechte vrienden en vormden sinds zeven maanden een koppel. “Hij was een heel lieve jongen, echt een goedzak”, zegt ze.

Ook bij Jeffs stiefmoeder Sylvie Schraepen is het nog niet doorgedrongen dat haar stiefzoon overleden is. “Ik kan het gewoon niet geloven”, zucht ze. “Het is zo plotseling. Jeff had een zwak hart en dat is hem nu fataal geworden. Toen hij nog een baby was, is zijn moeder ook plotseling overleden na een hartstilstand.”

Het lichaam van Jeff werd gistermiddag overgebracht naar ons land. Volgende week wordt hij begraven.

Rouwregister

Bij Jeffs medestudenten aan de Xios Hogeschool is de verslagenheid groot. Normaal begon Jeff komende week aan het nieuwe academiejaar. De school gaat een rouwregister opmaken waar iedereen zijn gevoelens kwijt kan.

Het is al de tweede keer in twee jaar tijd dat een student van de opleiding journalistiek van de Xios Hogeschool het leven laat. Vorig jaar overleed de Spaanse uitwisselingsstudent Ignacio ‘Nacho’ Blazquez Alejio na een verkeersongeval in Diepenbeek.

Koen SNOEKX

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer