Spalbeek krijgt nieuwe sporthal en schoolgebouw

Vrijdag is het officiële startschot gegeven voor de bouw van de school en sporthal in Spalbeek. Tegen september 2010 kunnen de 179 kinderen die vandaag nog in de oude gebouwen school lopen, in hun nieuwe klaslokalen terecht. Ook de bijhorende sporthal is tegen die tijd klaar. De werken kosten 4,5 miljoen euro.

“Meer dan tien jaar hebben we gevochten voor een nieuw schoolgebouw”, zegt directeur Lieve Cleenders. “De administratieve molen en de zoektocht naar de nodige middelen hebben ons veel tijd gekost, net als het verwerven van de gronden. Maar nadat de voorbereidende werken in mei van start konden gaan, zijn we nu helemaal klaar voor de officiële eerste steen.”

Kwelzone

“Het nieuwe schoolgebouw zal zeven klassen lager onderwijs tellen, vier kleuterklasjes en enkele aparte ruimten die dienst zullen doen als lokaal voor secretariaat en de directie”, legt schepen Johan Vanmuysen uit. “De lagere school en de kleuterschool zijn duidelijk van elkaar gescheiden door aparte speelzones. Rond de scholen is er extra aandacht voor groen en verkeersveiligheid. De kwelzone, waar grondwater naar boven komt, wordt het ecologisch hoogtepunt, dat geïntegreerd wordt in het gebied.”

Naast het schoolgebouw bouwt het stadsbestuur ook een nieuwe sporthal. Die zal door de school als turnzaal gebruikt worden en vervangt meteen ook de oude en kleinere sporthallen van Kermt en Spalbeek. De sporthal, waarin alle sporten beoefend kunnen worden, meet 40 bij 20 meter en heeft een tribune voor een tachtigtal supporters. Door de bouw van de sportzaal komt er ook een mooie parkeerzone vrij. Die kan ook door de school worden gebruikt.

Dirk JACOBS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer