Kamperbaan volledig afgesloten voor auto’s

Voor de laatste fase van de werken op de as Kamperbaan en Peerderbaan - die moeten zorgen voor een vernieuwde doortocht voor Hechtel - zal vanaf maandagmorgen 15 september de Kamperbaan in Hechtel volledig worden afgesloten voor autoverkeer.

Sinds 1 september kon het verkeer over één rijstrook. De volledige afsluiting zal duren tot 27 september: vanaf het kruispunt met de Sint-Lambertusstraat en Dorpsstraat over een strook van 500 meter in de richting van Leopoldsburg. “In de vierde en laatste fase van de werken aan de N73 in Hechtel wordt het gedeelte van de Kamperbaan net buiten het dorpscentrum heringericht”, luidt het.

Fietser

Aannemer Kumpen heeft ervoor gezorgd dat zwakke weggebruikers deze baan nog wel kunnen gebruiken. Ook tijdens de volledige afsluiting zal het fietspad immers bereikbaar blijven voor fietsers, vooral schoolkinderen en militairen, die zo de oversteek van en naar Leopoldsburg kunnen blijven maken. Het gemotoriseerd verkeer zal de omleiding moeten volgen via Lommel. De Kamperbaan blijft afgesloten tot 27 september.

Dan zal het verkeer weer beurtelings over één rijstrook moeten tot half oktober. GVB

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer