“Lang over transfer nagedacht”

- Vanavond staan in Thes - VGM (Verbroedering Geel-Meerhout) twee ploegen met getrokken messen tegenover elkaar. Nul op zes, je zou voor minder slecht geluimd zijn. Natuurlijk kan het in dit nog erg prille seizoen snel verkeren. Wie straks wint, kan opgelucht ademhalen. Maar de verliezer zit toch al serieus in de put, nietwaar middenvelder Marco D’Ignazio?

“Dat is waar. Maar ik denk dat de druk bij de bezoekers toch groter is dan bij ons. Zij zijn met steile ambities aan de competitie begonnen. Wij hopen op een rustig seizoen in de middenmoot.” D’Ignazio (foto) kan het weten. Vorig seizoen speelde de 25-jarige Genkenaar met Italiaanse roots nog voor Meerhout. Met tien doelpunten deed hij het daar overigens voortreffelijk. Waarom dan die transfer naar Thes? “Ik heb daar, echt waar, heel lang over nagedacht. Ik moest absoluut niet weg, maar ik had toch nood aan een nieuwe uitdaging. Eric Reenaers was nog mijn trainer bij Hedera Millen. Hij wilde me graag bij Thes. Dit is een club met fijne en hardwerkende mensen. De accommodaties zijn ook schitterend.”

Maar natuurlijk moeten er ook punten worden gepakt. Het thuisverlies tegen Patro was geen schande, maar de nederlaag in Wijgmaal zorgde voor een bittere nasmaak.

“Voor de wanprestatie in Wijgmaal zijn er geen excuses. Beutels en Missotten waren de enigen die daar een goed niveau haalden, alle anderen kenden een offday. We hebben het deze week in de groep uitgepraat en zullen tegen VGM zeker uit een ander vaatje tappen.” Een gedreven jongen, Marco D’Ignazio. Maar dat mag ook wel als je van beroep ‘personal trainer’ bent. Wat moeten we ons daar eigenlijk bij voorstellen? “Ik ben zelfstandige van beroep en begeleid mensen die lichamelijk of sportief iets willen bereiken waarvoor ze externe hulp nodig hebben. Als jij bijvoorbeeld flink wilt afvallen, mag je me altijd bellen (lacht).”

Piet DINGENS

THES: Goyvaerts zit zijn tweede van drie schorsingsdagen uit, Vanderbiesen en Postelmans spelen bij de reserven.

De kern: Van der Velde, Coomans, Missotten, Beutels, Michels, Bartoli, Beynen, Koppers, Geypen, Put, D’Ignazio, Reynders, Vaes, Bilican, D’Amires, Vermeulen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer