“Geen concurrent van Valkenborgh”

Bij Neerpelt moet Tom Wismans, die overkwam van het Nederlandse Beek, op links voor bijkomende impulsen zorgen.

Zware concurrentie voor Roel Valkenborgh?

“Ik zou het woord concurrentie niet in de mond nemen”, aldus de 21-jarige Wismans. “Valkenborgh, donderdag nog verkozen werd tot speler van het jaar, is immers de coming man in het Belgisch handbal. Een speler met enorm veel kwaliteiten maar zestig minuten een wedstrijd dragen en een ploeg op sleeptouw nemen is onbegonnen werk. We moeten samen de linkerkant van de verdediging van de tegenstander teisteren en ik denk dat we beiden voldoende in huis hebben om dit aan te kunnen. Met twee sterke spelers op dezelfde positie kan Neerpelt alleen maar beter worden.”

Ben jij niet in aanmerking gekomen voor het Topteam-project in Nederlands Limburg?

“Die vraag werd gesteld. Maar de belangstelling was niet wederzijds. Ik werk sinds een drietal jaren fulltime. Het handbal is voor mij een hobby, die weliswaar veel tijd in beslag neemt. Ik ben blij dat ik in Neerpelt de kans krijg om op een zeer degelijk niveau aan de slag te kunnen. Dat was in Beek helaas niet meer mogelijk. Door de slechte communicatie die rond dat topteam gevoerd werd, is Beek bijvoorbeeld compleet leeggelopen. Topteam Limburg was op voorhand gedoemd om te mislukken. Met het talententeam in Geleen zit het wél volledig snor. Ik denk dat deze ploeg op termijn nationaal en internationaal hoge ogen gaat gooien. Misschien dat Vlaanderen iets gelijkaardigs moet doen om zich op de internationale handbalkaart te zetten. Robert Nijdam, die de Belgische nationale ploeg onder zijn vleugels heeft, is alvast de geknipte man om het pad te effenen.”

Ivo KWANTEN

- Sporting Neerpelt opent de competitie met een echte topper tegen United Tongeren. Neerpelt versterkte zich met Wismans, Peters en Somogyi, terwijl Tongeren moet met Tasevski, Hamers, Polfliet, Ramabaja, Guccio, Stijnen en Jasczcuk liefst zeven nieuwe spelers inpassen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer