Rode Duivels spelen 1-1 gelijk tegen Turkije

Print
Rode Duivels spelen 1-1 gelijk tegen Turkije

Rode Duivels spelen 1-1 gelijk tegen Turkije

De Rode Duivels hebben een 1-1 gelijkspel behaald in hun wk-kwalificatiematch tegen Turkije. De Belgen stonden lange tijd 0-1 voor na een goal van Sonck, maar een domme penalty gooide nog roet in het eten. België heeft met 4 op 6 zijn start in deze campagne echter niet gemist.

Bondscoach René Vandereycken voerde weinig wijzingen door aan het elftal dat met 3-2 won van Estland. Daniël Van Buyten werd naar de bank verwezen, in zijn plaats startte Gill Swerts.
België speelde voor de derde keer een interland in Turkije. De Rode Duivels verloren er nog nooit. En dat zou woensdagavond niet anders worden.

Het waren de Belgen die - tegen de verwachtingen in - na een halfuur spelen op voorsprong kwamen. Sonck kon uit het niets de 0-1 tegen de netten koppen.

De Turken kwamen opzetten en Arda kreeg een goede kans. Stijnen hield zijn netten echter schoon, waardoor de Belgen met een voorsprong de kleedkamers mochten opzoeken.

Penalty

De druk van de Turken nam in de tweede helft steeds meer toe. Op een kwartier voor het einde beging Axel Witsel ongelukkig handspel in het strafschopgebied. Scheids Lannoy aarzelde niet en wees naar de stip. Stijn Stijnen dook naar de juiste hoek, maar kon niet voorkomen dat Emre de penalty benutte: 1-1.Lannoy fluit strafschop


In de andere partijen in groep 5 versloeg Bosnië-Herzegovina Estland met zware 7-0 cijfers en won Spanje overtuigend met 4-0 van Armenië.

Stand in groep 5:

1.Spanje 6
2.Turkije 4
3.BELGIË 4
4.Bosnië-Herzegov. 3
5.Armenië 0
6.Estland 0

Scheidsrechter: Lannoy (Fra)

TURKIJE: Volkan, Servet, Zan, Gönül, Birinci, Topal (69' Mevlut), Emre, Kazim (46' Topuz), Tuncay (13' Halil Altintop), Arda, Sentürk.

BELGIË: Stijnen, Swerts, Kompany, Simons, Vermaelen, Defour (46' Mudingayi), Vertonghen, Fellaini, Witsel (76' Daems), Dembele, Sonck (85' De Sutter) .

Doelpunten: 31' Sonck 0-1, 74' Emre 1-1 (pen)

Gele kaarten: 26' Swerts, 39' Topal, 54' Mudingayi, 61' Senturk, 70' Vermaelen, 86' Stijnen