Jong Racing Genk pakt kleine zege tegen Aken: 1-0

Adam Nemec zorgde voor het enige doelpunt in een fletse oefenpartij, die enkel na de rust af en toe kon beklijven. Ronny Van Geneugden dropte zoals beloofd enkele jongeren in zijn experimenteel elftal.

fbaeten

Racing Genk had het soms moeilijk met de aanpak van de stugge Duitsers. Gelegenheidsaanvoerder Ivan Bosnjak legde twee keer goed aan en de opgerukte Jean Caillet verslikte zich in een aangereikte kans van Eric Matoukou. Voor het overige kon de partij tijdens de eerste helft de rust zelden bekoren.

Met Dugary, Joao Carlos en Robin Henkens bracht Ronny Van Geneugden drie verse krachten in. Alex - de beste Genkenaar - zakte naar de centrale as af. Op rechts probeerde Dugary de kunstjes van Alex te kopiëren, maar de Burundees zocht iets te nadrukkelijk persoonlijk succes. Robin Henkens deed het soberder in zijn schaduwgevechten met Viking Lagerblom. Vlak nadat Henkens een redelijke kans had naast geschoven, tekende Adam Nemec op aangeven van Daniel Pudil voor een fraaie kopbalgoal.

Racing Genk: Casteels, Nijs, Caillet (46’ Joao Carlos), Matoukou, Pudil (83’ Tiago), Alex, Hubert, Tozser (46’Henkens), Soetaers (83’ Labille Leroi), Nemec, Bosjnak (46’ Dugary).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer