Moulin Rouge Festival rekent op sfeer én publiekstrekker Gorki

Gisteravond gaf Two Toc Joe de kick-off van het Moulin Rouge Festival, een jongerenfestival dat vooral plaatselijk jong talent een podium wil geven, maar ook de grote namen niet schuwt.

“Ondanks het mindere weer is er toch veel sfeer, maar de publiekstrekker is ongetwijfeld Gorki, die zaterdagnacht rond middernacht zal optreden. We rekenen erop dat we dan de kaap van 10.000 festivalgangers gerond hebben”, zegt stafmedewerker Kevin Schellens.

“Jongeren kunnen nu eindelijk eens naar een festival, dat betaalbaar is. Zeg nu zelf, tien euro voor 107 DJ’s en 35 groepen, dat kost amper meer dan een doorsnee fuif”. Vrijdagavond om 18 uur kwamen de eerste campinggangers al opdagen, waaronder zelfs heel wat Looienaars, zoals Jente Geyskens. “We betalen amper 3 euro. We treffen hier al onze vrienden aan en de drankprijzen zijn laag”, lacht hij.

“Het Moulin Rouge Festival is eigenlijk één grote fuif, die het hele weekend door duurt. Door de grote variatie in het aanbod vindt ieder hier wel iets wat hij geweldig vindt.” De organisatoren willen dat dit festival toegankelijk is voor iedereen, ook voor rolstoelpatienten. Deze kunnen dan ook gebruik maken van een rolstoelpodium, dat opgesteld is pal tegenover het hoofdpodium. En ook aan de buren is gedacht: “We hebben hen allen uitgenodigd, zo kunnen ze zelf beleven hoe tof het hier is”, zegt organisator Joris Billen.

IP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer