Paardendief verlinkt door vriendin na partnergeweld

Genkenaar Stavros Karatsioras heeft zijn paard terug dat enkele weken geleden uit een weide aan de Oude Postweg in Zutendaal gestolen werd.

De dief, een man uit As, had het dier aanvankelijk ondergebracht in een ren in Geetbets om het enkele dagen daarna te verkassen naar Luik. De vriendin van de man had de diefstal gemeld uit wraak omdat hij haar mishandeld zou hebben.

Stavros Karatsioras kan weer lachen. Hij had het helemaal verleerd toen hij op 9 augustus vaststelde dat zijn dier gestolen was uit de weide in Zutendaal.

“Ik was er helemaal kapot van”, zegt Stavros. “Ik ben buschauffeur van beroep en heb een scheiding achter de rug. Dat dier hielp mij ontstressen. Nu ik het terug heb, herbegint mijn leven.” Vlak na de diefstal hebben Stavros en enkele vrienden de sporen van het dier nog gevolgd, maar die liepen dood vanaf de verharde weg.

“Ik had absoluut geen idee waar het dier naartoe kon zijn. Tot ze mij gisteren kwamen melden dat het gevonden was in Luik.” De paardendief had het dier aanvankelijk ondergebracht in een ren in Geetbets.

“Daar heeft het enkele dagen gestaan”, gaat Stavros voort. “Dan is het paard overgebracht naar Luik. Zowel de mensen in Geetbets als in Luik wisten niet dat het dier gestolen was.” Maar daar kwam verandering in toen de vriendin van de dief de mensen van Geetbets op de hoogte bracht van de diefstal. Ze deed dat naar eigen zeggen uit wraak omdat ze mishandeld zou zijn door de man die het paard gestolen had. “Toen ik mijn paard voor het eerst terug zag, reageerde ze wat vreemd. Ze was uitgeput, maar wel goed verzorgd. Blijkbaar hadden ze al heel wat met haar getraind met de bedoeling er een paard van te maken om te stuntrijden.”

Chris NELIS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer