Open Vld boos over sp.a-latjes aan schoolpoort

De Open Vld is niet te spreken over de sp.a-campagne die donderdag plaatsvond aan de Gingelomse basisscholen. Aan de schoolpoort werden aan de kinderen meetlatjes uitgedeeld met op de voorkant het sp.a-logo en aan de achterkant een lijst met alle Gingelomse sp.a-mandatarissen.

“Verwerpelijk”, zegt Open Vld’er Kristof Schiepers.

“We zullen onderzoeken of we tegen deze actie stappen kunnen ondernemen. Het maakt niet uit of de latjes binnen of buiten de schoolpoort werden uitgedeeld, ethisch gezien kan het niet. Van de schepen van Onderwijs mag geen enkele jeugdbeweging, die niet van socialistische strekking is, zich via de school bekendmaken. En nu laat hij dit gebeuren. Ik vraag me af wat zijn standpunt zal zijn als morgen andere politieke partijen of commerciële organisaties zoiets doen? Bovendien moet je lagere schoolkinderen niet lastigvallen met politieke propaganda.”

Niks te zeggen

“De actie vond plaats buiten de schoolpoort. Daar heb ik niks te zeggen en wil ik ook niks te zeggen hebben”, reageert sp.a-schepen van Onderwijs Gui Abrahams. “Ik heb een duidelijke beleidslijn waar ik me strikt aan hou: binnen de school wordt geen enkele folder of reclame bedeeld, tenzij het gaat om een gemeentelijk initiatief. En het staat elke dynamische organisatie vrij om zich buiten de schoolpoort kenbaar te maken.”

ErRe

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer