Inbrekers maken gat in dak van krantenwinkel

De uitbaters van krantenwinkel Sint-Jacobus in de Baverstraat in Tongeren hebben vrijdag pas om half elf hun zaak kunnen openen. Aanleiding was een inbraak donderdagnacht. De daders namen alle sigaretten mee.

Uitbater Gerard Wagemans en zijn echtgenote waren vrijdagmorgen nog druk in de weer om hun krantenwinkel zo snel mogelijk te openen, het is een van de drukste dagen van de week. Boven de toonbank prijkt echter nog een gat waardoor de daders zich naar binnen hebben laten glijden.

“Ze hebben de golfplaat opengesneden en de isolatie weggenomen”, vertelt Gerard Wagemans. “Dat gebeurde net boven de toonbank. Ze wisten exact waar ze het gat moesten maken, nog geen halve meter verder waren ze in de keuken terechtgekomen. Daarna hebben ze de rolluiken voor de sigarettenkast opengebroken. De verzekeringsmaatschappij legt ons namelijk op dat de tabakswaren moeten afgesloten worden. Alle sigaretten, de losse pakjes en onze voorraad hebben ze mee. Hoeveel precies weten we nog niet, maar ik schat dat er minstens 12.500 euro weg is. Daarnaast namen ze ook enkele geldbiljetten mee uit de kassa.”

De uitbater heeft in de zaak op drie plaatsen een veiligheidscamera hangen maar die hebben niets geregistreerd. “Vermoedelijk hebben ze de camera op een of andere manier uitgeschakeld”, zegt hij.

De inbraak in de zaak is de tweede sinds de opening. Drie keer hebben inbrekers geprobeerd om binnen te geraken. “Bij de vorige inbraak hebben ze ook een gat in het dak gemaakt”, aldus Wagemans.

De lokale politie van Tongeren stelt een onderzoek in. Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor een uitgebreid sporenonderzoek. Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor.

Nancy VANDEBROEK

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer