Daar komen de krijgers!

Bericht aan alle inwoners van Maaseik en omstreken: bereid u voor op een overweldigende invasie, van Chinese krijgers én van duizenden nieuwsgierige toeristen. Vanaf 1 oktober openen de poorten van de Maaseikse Minderbroederskerk immers voor het wereldberoemde Chinese Terracottaleger.

En omdat u natuurlijk wilt weten of een entreekaartje goed besteed geld is, karden wij helemaal noordwaarts, naar het Drentse Assen, waar de expo zijn laatste dagen klopte. Tip: zet uw makkelijkste schoenen klaar want in Nederland stonden meer dan 350.000 bezoekers in de - eindeloze - rij voor deze intrigerende Chinese soldaten.

Zonder overdrijven: onze onderkaak zakt van oprechte verbazing enkele centimeters lager wanneer vriend gps ons na een rit van meer dan 300 kilometer aan het Drents Museum in Assen aflevert. Over het gezellige pleintje voor het museum slingert een rij van zo maar eventjes 200 meter richting voordeur. Goed vijfhonderd Nederlanders staan gedisciplineerd aan te schuiven voor hun toegangsticket tot de Xi’an-expo. En geloof ons: vijfhonderd, dat is héél lang aanschuiven.

“Vanaf dag één is het ontzettend druk geweest en hebben hier lange rijen gestaan”, bevestigt pr-dame Ellen ter Hofstede. “Maar de laatste weken was het toch uitzonderlijk druk. Om 11 uur begint het. Dan rijdt de trein het station binnen en wurmt een hele mensenstroom zich richting museum. De laatste twee weken hebben we zelfs tot ’s avonds laat open gehouden. De mensen blijven komen, en dringen aan: jullie moeten verlengen. Maar dat gaat niet, de afspraken zijn gemaakt. Op 1 oktober gaat de expo in Maaseik open.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer