Fellaini voor 18,5 miljoen euro naar Everton

Op de slotavond van de transferperiode wist Everton Marouane Fellaini nog richting Engeland te trekken. Manager David Moyes wist Luciano D’Onofrio te overtuigen met een onwaarschijnlijk bod van 18,5 miljoen euro. Daarmee wordt Fellaini de duurste Belgische transfer ooit. Hij gaat in Goodison Park gedurende 5 seizoenen 1 miljoen euro per jaar verdienen.

wverhaert

Vorige week kondigde Fellaini zelf nog aan dat hij bij Standard zou blijven. Standard hield even zeer het been stijf en liet de 20-jarige middenvelder niet gaan. Een bod van Aston Villa van 14 miljoen euro hebben de Rouches volgens de Engelse pers het voorbije weekend nog naast zich neergelegd. De 2 miljoen die Everton daar bovenop deed volstond wel.

Luciano D’Onofrio trok gisteren zelf naar Engeland om alles af te ronden. De manager van Fellaini Christophe Henrotay bevestigde de transfer gisteravond omstreeks 22 uur. “Marouane heeft de nationale ploeg verlaten en vliegt momenteel naar Londen. Daar ondergaat hij de medische tests om daarna te tekenen voor 5 seizoenen bij Everton. Waarom Everton? Omdat ze 18,5 miljoen boden. Luciano D’Onofrio heeft de knoop doorgehakt.”

Fellaini trekt dus naar de volgende tegenstander van Standard in de UEFA Cup. Al zal hij niet in actie komen, omdat hij met Standard al actief was in de voorronde van de Champions League. Al in zijn eerste interview na zijn debuut op Sclessin onthulde Fellaini indertijd dat hij droomde van de Premier League. Die droom gaat nu in vervulling. Onder meer Chelsea en Tottenham bekeken hem en op het EK voor beloften kwam Alex Ferguson hem scouten. Ook Middlesbrough en Newcastle merkten hem op.

Everton- manager David Moyes kwam zondag Roeselare-Standard bekijken in het gezelschap van de manager van Fellaini. Niet alleen om de Rouches te scouten dus, maar ook om Fellaini een laatste keer te bekijken.

Overigens wimpelde Standard nog andere aanbiedingen af. Zo eiste het 5 miljoen voor Dante, maar zover wou CSKA Moskou niet gaan. Ook voor Marcos was nog interesse.

Aangeboden door onze partners