Sint-Franciscusziekenhuis neemt nieuwe mug in gebruik

Heusden-Zolder - Het Sint-Franciscusziekenhuis heeft een nieuwe mug (Medische Urgentie Groep). Het voertuig – een Volvo 4x4 met alle mogelijke technische snufjes – werd op het mijnterrein van Zolder voorgesteld.

“We zijn met ongeveer 57.000 euro een beetje boven ons budget gegaan, maar we hopen dan ook om met deze mug 6 à 7 jaar te kunnen rijden in plaats van de gebruikelijke 5 jaar”, zegt algemeen directeur Erwin Bormans. “Ons oude voertuig was dringend aan vervanging toe en verhuist naar een Oostblokland. Het is dan ook jaren intensief gebruikt. De regio West-Limburg is één van de regio’s met de hoogste bevolkingsdichtheid. Door onze centrale ligging voert onze mug dan ook jaarlijks bijna 1.000 opdrachten uit voor het hulpcentrum 100.”

Opmerkelijk, er werd gekozen voor een 4x4? “Niet echt omdat we veel opdrachten zoals hier op het mijnterrein moeten doen, maar we hebben vooral aan de veiligheid gedacht”, legt Bormans uit. “Ook bij winteromstandigheden is een 4x4 veel veiliger. De gloednieuwe mug is bovendien uitgerust met de laatste nieuwe aspecten voor een snelle interventie. De medische apparatuur is ingebouwd om snel te kunnen uitnemen, de zichtbaarheid van het rijdende toestel is verbeterd en zelfs de sirene is van de laatste nieuwe soort. Het geluid gaat naar voor uit, en is duidelijker hoorbaar voor andere voertuigen. De nieuwe mug kan 48 uur operatief zijn, en in de eigen stalplaats hangt het voertuig aan de stekker. Zo is alles altijd op dezelfde temperatuur, denk maar aan medicatie en gebruikscomfort. Op 1 september zal de auto voor het eerst gebruikt worden.”

BeHo

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio