Ouders overleden baby Lyam langer in cel

De aanhouding van Kirsten T. (20) en haar vriend Cedric V. (25) werd met een maand verlengd door de Antwerpse raadkamer. Hun baby Lyam (6 maanden) liet maandagochtend het leven na een ’dodelijke val’ bij hen thuis in Aartselaar. De mama was toen niet thuis, blijkt nu.

jrosquin

Kirsten T. wordt verdacht van schuldig verzuim, Cedric V. van doodslag. “Ze verklaart nu formeel dat ze op het ogenblik van de feiten niet thuis was”, stelde meester Bob Van Put, advocaat van de moeder. “Dat ze in het begin iets anders verklaarde, kwam omdat zij in shock was en loyaal wou zijn tegenover haar partner.” Dat zei vrijdag ook advocaat Wim De Colvenaer namens de vader: “Mijn cliënt was alleen thuis met het kindje. Verder kan ik niets zeggen over de inhoud van het dossier, noch de omstandigheden.”

“De vader wordt vervolgd voor doodslag, maar dat wordt fel betwist”, gaat De Colvenaer verder. “Ik heb mijn cliënt twee keer gesproken en hij is formeel dat er nooit een intentie was om het kindje te doden. Of het nu om een ongeluk ging of niet, zal blijken uit het verdere onderzoek.”

Ook Van Put is niet helemaal akkoord. “De aanhouding van de moeder werd door de raadkamer verlengd omdat er collusiegevaar bestaat. Nochtans, als ze haar zouden vrijlaten en hem in de cel houden, kunnen ze onmogelijk samenwerken om het onderzoek te beïnvloeden. Ik teken wellicht beroep aan.”

SdK/CM

Meer over Aartselaar