Frank Galan trouwt voor de Kerk in Overpelt

Print
Frank Galan trouwt voor de Kerk in Overpelt

Frank Galan trouwt voor de Kerk in Overpelt

Overpelt - Vijf jaar geleden huwden charmezanger Frank Galan (47) en Christel Verweyen (40) voor de wet. Niet voor de kerk omdat Christel – gescheiden – daar al eerder getrouwd was. “Wij voelden dat toch aan als een leemte in ons leven”, aldus de twee.

Zaterdag werd daar door pastoor Bart Aben in de Martinuskerk van Overpelt een mouw aan gepast. Bij gelegenheid van de gouden bruiloft van de ouders van Christel kreeg hun trouw toch een kerks tintje. Geen huwelijksinzegening werd het, maar gewoonweg een huwelijkszegening.
Met welk verschil? “Het is een groot verschil met het sacrament”, wist ons een priester ter plaatse te vertellen. “De Kerk zegent wel ooit meerdere dingen in als auto’s, paarden en honden Waarom dan geen mensen die er om verzoeken!”

Geheim

De viering in de Martinuskerk had Frank Galan zelf uitgetekend en op papier gezet en bleef tot lang en goed bewaard geheim. Maar de echte fans waren er toch - uit de buurt, vanuit de Vlaanders en grensoverschrijdend zagen wij nummerplaten uit Duitsland opduiken – als de familie in een 9 meter lange limousine werd voorgereden.

Frank Galan – de charme zelf en in ware Iglesiasstijl – vergastte de kerkgangers zowaar op een miniconcert. Zeven liedjes werden gezongen, waarvan “Ich Schenk dir meine Liebe” in duet met Christel.

Geen Herman

Wie naar Overpelt kwam om er ook de bekende broer van Frank – Herman Van Molle – te zien kwam tevergeefs. “Die zit in Zweden.” En de muziekale plannen van Frank zelf ? “In juli gaf ik een concert in Polen voor 28.000 mensen. Op 29 augustus sta ik er terug voor zo’n megaconcert met 50.000 mensen.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio