Jelle van Dael (18) uit Opglabbeek wint ‘Let’s Go Lasgo’

Print
Jelle van Dael (18) uit Opglabbeek wint ‘Let’s Go Lasgo’

Jelle van Dael (18) uit Opglabbeek wint ‘Let’s Go Lasgo’

Opglabbeek - Wekenlang is JIM in ‘Let’s Go Lasgo’ op zoek geweest naar een opvolgster van Evi Goffin als zangeres van de danceformatie Lasgo. Niet minder dan 120 kandidaten passeerden de revue in ‘Let’s Go Lasgo’ en uiteindelijk werd Jelle van Dael (18) uit Opglabbeek uitverkoren.

Producer Peter Luts: “Zij sprong er echt uit. Een bijkomende voordeel is dat ze fysiek lijkt op Evi en dat geldt wonderlijk genoeg ook voor haar stem.”

Donderdag werd Jelle in Blankenberge voorgesteld in de laatste opname van ‘Tien om te Zien’, die pas op 3 september wordt uitgezonden op vtm. Zo krijgt JIM toch nog de tv-primeur.

Ze zong in Blankenberge in première ‘Out of my mind’, de eerste nieuwe single die op 25 augustus wordt uitgebracht. Lasgo is twee jaar inactief geweest.

Zangles

Dat had zoals bekend te maken met het moederschap van Evi Goffin, die inmiddels al een tweede baby heeft en dus het hectische artiestenbestaan niet meer kan combineren met de zorg voor haar kinderen.

Ook David Vervoort haakte in mei af. Jelle is altijd fan geweest van Lasgo. “Toen ik zestien was, had ik hun album ‘Something’. Ik had eerder al aan enkele wedstrijden meegedaan maar dit is het mooiste dat me kon overkomen. Ik kijk ernaar uit om overal te gaan optreden. We gaan zeker al naar L.A.”

Jelle kreeg zangles van Carina Clerinx, de helft van het Tongerse duo Patrick & Carina en deed ook haar voordeel met de workshops die de kandidaten in de loop van ‘Let’s Go Lasgo’ mochten doormaken.

Familie

“Het leukste was het optreden in Genk. Daar was plotseling mijn familie aanwezig, wat ze me niet van tevoren verteld hadden.”

Nu staat ze voor de uitdaging om Lasgo opnieuw op te tillen naar het succes van enkele jaren geleden, toen de danceformatie bekend was in zo’n zestig landen. Net als Evi zal ze vergezeld worden door twee danseressen.

Choreografe is An Smeets uit Zonhoven en Peter Luts is er ook trots op dat hij een vrouwelijke technicus heeft gevonden om mee de baan op te gaan, Nathalie Leenders uit Genk.

Volgens de producer is de dancemuziek de laatste jaren geevolueerd: “De sound is veranderd en het tempo is ietsje minder snel: vroeger 140 beats per minuut, nu 130. De single komt zeker uit in de V.S., waar we werken met Robbins Entertainment. Amerikanen zijn niet zo goed in dance als wij, zij zijn met R&B opgegroeid.”

Peter Luts is ook de man achter Ian Van Dahl en Anna Grace, het soloproject van Annemie Coenen.

Foto: Heidi WINTERS

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio