Misweg wordt opgebroken na scheuren in huis

Riemst - Aan de Misweg in Zussen, waar vrijdag een huis begon te scheuren, hebben deskundigen en de technische dienst van de gemeente Riemst gisteren onderzocht wat moet gebeuren om de toestand te stabiliseren en verdere verzakking te voorkomen.

In de eerstvolgende dagen zal de technische dienst vóór het gescheurde huis de stoep en een deel van de straat over een tiental meter openbreken en ook zijdelings van het huis zal een diepe sleuf worden gegraven.
Zo willen ze onderzoeken of de vloeibare beton die vrijdag is gespoten effectief heeft gewerkt.

Verzakking
Volgens waarnemend burgemeester Bert Cilissen moet vooral de woning worden gestabiliseerd en dat kan nog bijkomend gebeuren. “Ook is het de bedoeling de juiste oorzaak van de verzakking te kennen en te onderzoeken of de opgevulde onderaardse mergelgroeve eventueel nog holtes vertoont die kunnen instorten”, zegt de waarnemend burgemeester.

Na de opvulling van de krater, die op 12 november 2003 in de weg ontstond door een instorting van de groeve, is het onderzoek in de ondergrond onmogelijk geworden. Voor de werken kunnen uitgevoerd worden, zullen als voorzorgsmaatregelen en om verdere schade aan het huis te voorkomen vensters en deuren worden gestut.

VM

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio