Obama zal naam vicepresident via SMS bekend maken

De Verenigde Staten wachten met spanning de bekendmaking van de vice-presidentskandidaat van Barack Obama af. Mogelijk zullen zijn grote supporters het nieuws al eerstdaags via sms vernemen.

jrosquin

Insiders verwachtten dat geduld zou moeten uitgeoefend worden tot de Democratische conventie in Denver, Colorado, voor Obama zijn 'running mate' zou voorstellen. Die nationale conventie vindt plaats van 25 tot 27 augustus.

De campagne van de zwarte senator stuurde echter een e-mail naar de supporters en steunverleners van Obama, waarin staat te lezen dat ze als ze als eerste kunnen te weten komen wie de running mate wordt, als ze het nieuws willen ontvangen per sms.

"Als Barack de knoop heeft doorgehakt stuurt hij jou een berichtje", staat er te lezen in de email van campagneleider David Plouffe aan de ongeveer twee miljoen mensen die via het internet een bedrag stortten voor de presidentscampagne van de senator van Illinois.

Barack Obama is er tot 15 augustus even tussenuit voor een welverdiende rustpauze in zijn geboorteplaats Hawaii, maar het is mogelijk dat hij zijn beslissing bekend maakt voor het einde van zijn vakantie, zo schrijven Amerikaanse media.

Aangeboden door onze partners