Hangjongeren organiseren festival

Hangjongeren organiseren festival

Hangjongeren organiseren festival

Peer - Als het van een groep jongeren uit Wijchmaal en omstreken afhangt, heeft Peer er een volwaardig muziekfestival bij.
Momenteel zijn ze met ouders en sympathisanten volop bezig met de opbouw van Moodstock dat zaterdag plaatsvindt op een grasveld aan de Dijkerstraat. Voor de muziek zorgen 28 dj’s, niet allen grote namen maar ook lokaal talent.

Het stadsbestuur ondersteunt het initiatief dat vertrok vanuit de hangjongeren zelf.
Na de geslaagde eerste editie van vorig jaar lijkt deze tweede ietwat uitgebreide uitgave Moodstock als nieuw festival te bevestigen. “Eigenlijk is het ontstaan uit drie vriendengroepen die de handen in elkaar sloegen”, vertelt Gunnar Deckers (23).
“In zaaltjes hadden we al wat fuiven georganiseerd. We hadden ons ook verenigd in een vzw en de ambitie groeide om met het beperkte geld dat we in kas hadden, en beschikbare mankracht, iets groter te organiseren. Tijdens de festivaldag werken toch een 70-tal mensen achter de schermen mee.”

Om zich te onderscheiden viel de keuze op het samenstellen van een affiche met uitsluitend elektronische muziek verspreid over twee tenten. “Groove, house en techno is goed vertegenwoordigd in de grote steden, maar in Limburg zagen we nog ruimte voor een festivalletje bovenop het bestaande aanbod”, vult Bjorn Truyens (25) aan.
“Zaterdagnamiddag staat jong dj-talent geprogrammeerd. Die zijn blij met zo’n podiumkans. Later kruipen de bekende namen achter de draaitafels. We willen de toegangsgelden ook democratisch houden, maar toch hopen we de volgende jaren ook internationale toppers aan te trekken.”

Buurt
Op het festivalterrein vindt vanavond al een bescheiden fuifavond plaats met muziek uit de jaren ’80 en een liveoptreden. De organisatoren hopen dat ook de buurtbewoners komen kijken. “We hebben van hen veel positieve commentaar gekregen”, vertelt Gunnar. “Daarom dat we hen de avond van het festival uitnodigen om eens te komen kijken. In ruil voor de onvermijdelijke geluidshinder bieden we hen een fijne avond aan. De toegang is dan gratis maar we hopen op vrije giften om verder te kunnen investeren. Misschien dat we de volgende jaren evolueren naar een tweedaags festival, maar dat is afhankelijk van de opkomst nu zaterdag. Iets meer dan 2.000 bezoekers zou geweldig zijn.”

Geert VAN BAELEN
Alles over het festival: www.moodstock.be.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio