Tocht door de Champagnestreek - dag 1

Print
Tocht door de Champagnestreek - dag 1

Tocht door de Champagnestreek - dag 1

Jeanine Vanbesien uit Hoeselt ging naar Frankrijk om een tochtje door de Champagnestreek te maken. Lees hier het eerste deel van haar reisverslag.
hr>

Maandagmorgen, nationale feestdag, vertrokken we om 7 uur vanuit Hoeselt naar Frankrijk om een tochtje door de Champagnestreek te maken. Gelukkig reed mijn vriend - ik had een slaaphoofd - en kon ik nog wat doezelen in de auto. Het was bewolkt en regenachtig.

Twee uur later hielden we voor het eerst halt op een kleine parkingplaats net voor de grens van 'France'. De zon scheen zalig maar het was nog erg frisjes. Aan de auto genoten we van het prachtig uitzicht met een meegebracht broodje. Dan wilde ik koffie, maar onderweg kwamen we geen enkele stopplaats meer tegen met een wegrestaurantje of een benzinestation, er was zelfs geen afrit meer te bespeuren. Het landschap was wel mooi en de wolken hingen zeer laag met daarboven een helderblauwe lucht, wat een speciaal sfeertje gaf.

Na 86 km onafgebroken gereden te hebben arriveerden we rond 10.15 uur in Reims en zagen we geen andere mogelijkheid dan een grootwarenhuis binnen te stappen om smachtend een heet zwart drankje te bemachtigen. Het was er vuil, het was er ongezellig en het weinige volk dat we tegenkwamen deed wel heel speciaal. Om van de wc's te zwijgen. De eerste deur die ik opentrok, daar bleek de bril te zijn ontsnapt. Achter elke andere deur, hetzelfde scenario. De lavabo's waren wel heel erg luxueus.

Het vervolg van haar reisverhaal lees je op de reispagina van hbvl.be.

Zelf een verhaal schrijven? Dat kan! Stuur een mailtje naar burgerjournalistiek@concentra.be en we bezorgen je alle nodige reisinfo!