“Honger aan de toog was het begin”

Drie jaar geleden moesten Frank Geelen en David Hermans aan de toog van hun stamcafé vaststellen dat je in Tongerlo rond middernacht geen frieten kan gaan eten. Vorige week openden ze dan maar hun eigen zaak in de Keyartstraat.

Het was de twee Tongerlose vrienden menens. Nadat ze de twee jaar durende cursus frituuruitbater bij Syntra hadden beëindigd, gingen ze aan de slag in een leegstand pand naast de bakkerij in de Keyartstraat in Tongerlo. Een ontwerpbureau lieten ze een moderne en strakke inrichting uittekenen.

“In eerste instantie dachten we dat het niet mogelijk was om onze droom, een frituur in ons eigen dorp, waar te maken”, vertellen Frank en Herman. “Maar na een nachtje slapen bleek dat ons idee van aan de toog niet met het spoelwater was weggevloeid. Een eerste logische stap was het volgen van een aangepaste opleiding.”

Ondertussen bleven de twee hun dagelijkse job uitoefenen: Frank is zelfstandige en heeft een tekenbureau en David werkt bij LAG in Bree. Die jobs hebben ze nu nog. “We hebben onze openingsuren zo geregeld dat we overdag kunnen werken en dat er altijd één van ons twee in de zaak kan zijn”, luidt het. “Zoals de naam van de frituur al doet vermoeden, krijg je hier grote porties. Onze eigen bereidingen zoals goulash en stoofvlees worden op de ouderwetse manier gemaakt.”

De eerste 1.000 klanten van ’t Vol Bekske krijgen een gratis blikje frisdrank. De 1.000ste klant wint een gsm. Je moet je wel haasten, want in de openingsweek ging er elke dag gemiddeld 100 kg friet over de toonbank.

Patrick BREBELS


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio