“Ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan”

Hasselt - Limburg telt al heel wat softwarebedrijven, sinds kort is er nog eentje bijgekomen. Marc Mommen (46) heeft in Hasselt met Adsolut zijn derde onderneming opgericht. Adsolut mikt met een eigen platform op KMO’s en boekhoud- of accountantskantoren.
Marc Mommen studeerde software aan de Provinciale Hogeschool Limburg. In die tijd was dat nog een rariteit.
Daarna ging Mommen vijf jaar aan de slag bij Computer Service Center. In 1987 begon hij als zelfstandige en richtte met Briljant Software en Compusoft (hardware) zijn eigen bedrijven op.

“Briljant Software werkte aanvankelijk in een DOS-omgeving, en maakte de overgang naar Windows mee”, zegt Mommen.In 2003 verkocht hij Compusoft aan Veldeman Kantoorartikelen en Briljant Software aan Kluwer. Tot midden 2006 stond hij als manager aan het hoofd van de 130-koppige afdeling Kluwer Software. “Maar ik ben geen manager, ik ben een ondernemer”, zegt Mommen. “Het bloed kruipt waar het niet gaan kan.”

Adsolut
Na een jaar consulting, en vooral nadenken over een nieuw concept en over de manier om voor zijn nieuw bedrijf de juiste mensen aan te trekken, werd Adsolut - wat staat voor administrative solutions - boven de doopvont gehouden.
“We zijn opnieuw van nul begonnen, vanuit de vraag wat administratieve afdelingen van bedrijven en boekhoudkundige kantoren vandaag eigenlijk nodig hebben. De instapdrempel voor software wordt steeds lager, terwijl de eisen steeds hoger worden.”

Daaruit groeide het eigen ontwikkelingsplatform. “Het is zó opgebouwd dat het zeer klantgericht is”, legt Mommen uit. “De investeringskost voor de klant is laag, het platform draait onder Windows en beschikt over een web- en pda-interface. Allerhande toepassingen zijn mogelijk voor kantoren, boekhouding, fiscaliteit en logistiek. Het zichtbare ‘dashboard’ kan afgestemd worden op de wensen van elk bedrijf”, zegt Mommen.

Test
Op dit moment draait het platform bij wijze van test bij een aantal Limburgse bedrijven. Tegen oktober 2008 wil Adsolut, dat nu al vijf medewerkers telt, de eigen ontwikkeling pas goed op de markt gooien.
“Eerst willen we ons nieuw concept bevrijden van alle kinderziekten, vooraleer we ermee de boer op gaan”, legt een zichtbaar tevreden Mommen uit. “Maar het is vooral plezant om weer zelf aan het roer te staan.”

Dominiek CLAES

www.adsolut.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio