Oud-burgemeester en brouwer Gerard Martens overleden

Oud-burgemeester en brouwer Gerard  Martens overleden

Oud-burgemeester en brouwer Gerard Martens overleden

Bocholt - Oud-burgemeester Gerard Martens is dinsdagochtend op 81-jarige leeftijd overleden. Gerard Martens was al enige tijd ziek.
Meer dan vijftig jaar was hij samen met zijn broer Jean de drijvende kracht achter brouwerij Martens in Bocholt. Ook in de Bocholtse politiek speelde Gerard Martens een belangrijke rol. Zo was hij 24 jaar schepen en 4 jaar burgemeester van Bocholt.

In Bocholt was Gerard Martens bekend als ‘De Brouwer’. Een volksmens, graag gezien en gedreven bezig met de uitbouw van het familiebedrijf. Ook het plaatselijke verenigingsleven, het partnerschap met Duits Bocholt en het carnaval namen bij Gerard een bijzondere plaats in. 28 jaar was Gerard Martens actief in de gemeentepolitiek. Vanaf 1965 tot 1988 zetelde hij als schepen, om in 1989 voor vier jaar burgemeester te worden van zijn Bocholt.

“Gerard Martens was vooral een open en verdraagzaam politicus. Bocholt kwam altijd op de eerste plaats”, zegt huidig burgemeester Jean-Paul Peuskens.
Gerard Martens wordt zaterdag 5 juli om 9 uur in Bocholt begraven. Een delegatie uit de zusterstad Duits Bocholt zal de uitvaartplechtigheid bijwonen. De plechtigheid vindt plaats in de Sint-Laurentiuskerk. Wie afscheid wil nemen van Gerard Martens, kan dat ten huize Martens, zaterdagmorgen vanaf 8 uur in de Damburgstraat.

RDr

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio