"Mijn broer en zus zijn voor eeuwig bij mij"

Het benefietconcert voor Sanne en Ben, de slachtoffers van de woningbrand in Aartselaar op 9 mei, was een hartverwarmend evenement. De BV’s op het podium en de 2.000 vrienden en sympathisanten zorgden voor een onvergetelijke dag.

ghouben

Benny en Erik, de organisatoren, hadden iedereen opgeroepen om er een leuke dag van te maken en dat werd het ook. Toen de familie Devolder op het podium kwam werd het even stil.

2000 man

De dankwoorden van zus Anke en papa Johan werden onthaald op een daverend applaus. Er is nog solidariteit in Vlaanderen!

Met 2.000 waren ze. Dat het benefietconcert zo een voltreffer was, lijdt geen twijfel. De zus van Sanne en Ben was aanwezig, net als mama Heidi en papa Johan.

Anke herstelt nog van de brandwonden die ze opliep tijdens de woningbrand maar voelde zich toch al sterk genoeg om de media te woord te staan en nadien het publiek toe te spreken. “Ik weet eigenlijk pas sinds deze week dat dit benefietconcert echt is”, zegt Anke.

“Ik heb echt wel gehuild”

Anke liep ernstige brandwonden op tijdens de woningbrand en werd daarop enkele weken in een kunstmatige coma gehouden. Ze vernam het rampzalige nieuws over haar broer en zus pas nadat ze weer was ontwaakt.

“Het heeft enkele dagen geduurd eer ik besefte wat ons gezin was overkomen. Ik heb echt wel gehuild. Ik heb ondertussen ook al naar de beelden van de begrafenis van Ben en Sanne gekeken, al ging dat niet in één keer.”

Gedicht van Anke

Ze kijken door mijn ogen Ze lachen met me mee maar daarentegen huilen ze met me mee Ze proeven wat ik eet, ook al lusten ze het niet Ze zijn nog hier in mijn hart, ik ben ze nog niet kwijt Mijn broer en zus blijven eeuwig BIJ MIJ.

Meer over Aartselaar