ESA zoekt astronauten (m/v)

Print
ESA zoekt astronauten (m/v)

ESA zoekt astronauten (m/v)

Ambieert u carrière als astronaut, dan kan u nog tot maandag middernacht solliciteren bij de Europese ruimtevaartorganisatie ESA. Voor het eerst sinds 1992 rekruteert die opnieuw. Na alle selectieproeven blijven vier kandidaten over die aan de astronautentraining in het European Astronaut Centre in Keulen mogen beginnen.

Profiel

De ideale kandidaat om Europees astronaut te worden, is sterk in wetenschappen (onder meer biowetenschappen, fysica, chemie en geneeskunde), is bijvoorbeeld ingenieur of piloot en heeft ervaring in onderzoek en toepassingen. Hij of zij heeft een goed geheugen, redeneringstalent, kan zich goed concentreren, heeft een goed ruimtelijk inzicht en is rechtshandig. Hij of zij is gemotiveerd, flexibel, heeft een teamgeest, is empathisch en emotioneel stabiel.

Procedure

Na de sollicitatie volgen twee fases van psychologische en professionele evaluatie, gedragstests en cognitieve tests, een medisch onderzoek, een formeel gesprek. Als die selectie voltooid is, zijn we inmiddels in 2009.

Talenkennis

Engels en kennis van het Russisch, de tweede taal aan boord. Een andere taal is een pluspunt.

Opleiding

Een masterdiploma, liefst ook een doctoraat in natuurwetenschappen, geneeskunde, ingenieurswetenschappen, de wiskunde of de IT.

Ervaring

De kandidaat heeft minstens drie jaar ervaring in zijn/haar huidig beroep.

Medisch

De kandidaat moet samen met zijn sollicitatie een JAR-FCL3 (klasse 2) binnensturen, een medisch attest dat ook piloten nodig hebben.

Aanbod

Een boeiende, uitdagende job als ambassadeur voor de ruimtevaart, missies naar het ISS, de maan en verder.

Solliciteren? www.esa.int