Failliet Ooit weer open als wandelpark

Failliet Ooit weer open als wandelpark

Failliet Ooit weer open als wandelpark

Tongeren - Het failliete Ooit Tongeren gaat midden juli open als wandelpark zonder attracties. Na de zomer is dat enkel in de weekends. Dat bevestigt de Tongerse burgemeester Carmen Willems. De mensen mogen er gratis in. Op termijn wil de overheid er een hoogwaardig tuinpark. “Dit is het voorproefje”, zegt Willems.

De publieke partners van fase 1 van Plinius hebben de gronden, maar willen ook het erfpachtrecht. Dat delen ze met de privépartners. Daarover is nu een principieel akkoord gesloten met onder meer privépartner Strabag, schuldeiser Fortis en de curatoren.

“Als dat erfpacht in publieke handen is, willen we nog voor de bouwvakantie oproepen tot kandidaatstelling om hier een hoogwaardig park met een Romeins thema te creëren.”

Daarvan kunnen onderdelen betalend zijn. Het park op zich zal vrij toegankelijk zijn. Voor Plinius fase 2 is de overheid bereid de naakte eigendom te verkopen aan een privé-investeerder. Strabag denkt al aan een wellnesshotel.

Volgens Willems zijn de eerder toegewezen 6,5 miljoen euro van LSM voldoende voor de herlancering van wat dan het Plinius Park zal worden.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio