Charleroi verslaat Bree en is opnieuw landskampioen

Charleroi is opnieuw landskampioen in het basketbal. Het won zaterdag met 59-61 op het veld van Bree, dat net als vorige week een riante voorsprong uit handen gaf.

pirombouts

Het eerste quarter verliep gelijkopgaand. Van bij de opworp waren de verdedigingen baas. Bree liep langs Hodge, Lynch en Perkins 6-3 uit. Walsh en Riddick kwamen in bij Charleroi en samen met Wilkinson bogen zij om naar 6-9. De thuisploeg reageerde en liep 14-11 uit, maar Moors en Beghin bogen om naar 14-15.

14-0

In het tweede quarter quarter beet Charleroi zijn tanden stuk op de Breese verdediging. Het was 9 minuten en half wachten op de eerste en enige Waalse korf, een tip-in van Riddick. De Limburgers zelf hadden het ook niet gemakkelijk in aanval, maar plaatsten vooral via Meeks een 14-0. De Limburgers stonden aan de rust 28-17 voor, en liepen in het derde kwart zelfs tot vijftien punten uit.

Na de rust (28-17) vielen de bommen plots wel bij Charleroi (1 op 19 in de eerste helft) en ondanks driepunters van Lynch, Meeks en Perkins, knalde Walsh de bezoekers naar 38-30. Bree knokte voor wat het waard was en hield ondanks een blunder van de refs voor Charleroi (goaltending niet gefloten), lange tijd stand.

Hamilton

Op 3 minuten van het einde bombardeerde Walsh de bezoekers echter op voorsprong: 54-55. Meeks driepunterde de Limburgers nog langszij (59-59), waarna een time-out volgde in de slotminuut. Perkins leed op 20 tellen van het einde beslissend balverlies. Hamilton rondde de laatste Charleroi aanval af met een inlegger. Het titelfeest van de Carolo's kon beginnen.

Charleroi lukt door de zege de sweep: 3-0 in de finale van de play-offs. Het is de eerste keer sinds 2004 dat de Karolingers de titel nog eens grijpen.