Geen problemen voor Federer, Ljubicic uitgeschakeld

De Zwitser Roger Federer heeft zich verzekerd van een plek in de achtste finales op het tornooi van Roland Garros. De Kroaat Mario Ancic werd in drie sets wandelen gestuurd: 6-3, 6-4, 6-2. Een andere Kroaat, Ivan Ljubicic, kende meer succes. Hij versloeg de Rus Davydenko, nummer vier in de wereld.

pirombouts

Federer kende hoegenaamd geen problemen met Ancic, in een ver verleden nog halvefinalist op Wimbledon. Na een halfuur had het nummer één van de wereld de eerste set al te pakken.

Ancic lukte zijn eerste servicebreak pas in de derde en laatste set. In de volgende ronde komt Federer uit tegen de Fransman Benneteau die de Zweed Söderling verraste.

Davydenko

Ivan Ljubicic zorgde voor de verrassing door het vierde reekshoofd, de Rus Nikolay Davydenko, uit te schakelen. Het zag er nochtans lang goed uit voor Davydenk. Hij won de eerste twee sets met 6-4 en 6-2, maar Ljubicic sloeg terug en won de komende drie sets met 6-3, 6-2 en 6-4.

Ook Ljubicic treft in de achtste finales een Fransman, met name rising star Gaël Monfils. De publiekslieveling had het niet onder de markt tegen de Oostenrijker Melzer, maar walste in de vierde en vijfde set over zijn tegenstander: 4-6, 7-5, 4-6, 6-0 en 6-2.

Meer over Roland Garros