Stijn Devolder grijpt de macht in Ronde van België

Belgisch kampioen Stijn Devolder (Quick.Step) heeft een ferme optie genomen op eindwinst in de Ronde van België. Devolder won zaterdagnamiddag met overmacht de tijdrit naar Herzele, voor de Nederlander Mouris en de Rus Ivanov. Leider Greg Van Avermaet moest bijna anderhalve minuut prijsgeven en werd 24ste.

pirombouts

Devolder, gisteren nog tweede na een lange vlucht met Van Avermaet, reed als enige van de late starters sneller dan de verrassende Jens Mouris van Mitshubishi-Jartazi. Daarmee doet Devolder op de vooravond van de slotrit naar Putte een gouden zaak.

Conditie

"Ik wist dat de conditie goed was, en dat is nogmaals gebleken", glunderde Devolder, die als enige meer dan 48 kilometer per uur reed. Van Avermaet zakt in het klassement naar de tweede plek en waarschijnlijk zal de Rus Ivanov het podium vervolledigen.

Uitslag vierde rit: 1. S. DEVOLDER (in 20'49") 2. J. Mouris (Ned) op 35" 3. S. Ivanov (Rus) 37" 4. L. HOSTE 44" 5. T. Vaitkus (Lit) 46"

Klassement na de vierde rit: 1. S. DEVOLDER 2. G. VAN AVERMAET op 1'11" 3. S. Ivanov (Rus) 1'35" 4. L. HOSTE 2'02" 5. S. Lagoetin (Oez) 2'04"

Aangeboden door onze partners