Zolder viert zijn 45ste verjaardag verjaardag

Normaal had dit weekend de Champ Car over Zolder moeten daveren, maar het Amerikaanse kampioenschap is zoals bekend opgedoekt. De meeting gaat wel door en heet nu ‘45th Anniversary Races’. De Belcar is nu headliner, maar met de EuroBoss Series komen er oude F1-bolides in actie en met de Formule BMW staat toekomstig F1- talent aan de deur te trappelen.

bsouffreau

BR>

In de EuroBoss Series komen vooral gentlemen drivers in actie, maar met oude bolides uit F1, F2, F5000 of IndyCar is nostalgie troef. Hetzelfde geldt voor het Bravo Historic Championship. De opvolger van de Belcar Historic zet 30 oldtimers op het Zolderse asfalt.

In de Formula BMW is het vooral uitkijken naar Adrien Tambay. De 16-jarige zoon van oud-F1- rijder Patrick (Ferrari, McLaren, Renault,...) is leider in het kampioenschap en wordt gesteund door Gravity Sports Management, de groep die ook in Jerome D’Ambrosio investeert.

Belcar

Maar de blikvanger is de eigen Belcar, die na Zolder en Dijon aan zijn derde meeting toe is. Voor één keer wordt nog teruggegrepen naar het oude format: één race van 120 minuten, weliswaar met twee verplichte pitstops.